30th Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht, The Netherlands

(Dutch version below)

The 30th annual international Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht will be held July 1-5 2019. The congress is organized in close corporation with the Anatomy department of University Medical Center (UMC) Utrecht, The Netherlands. Registration is now open on the website.

The Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht focus on state-of-the-art treatments in sports medicine, trauma and osteoarthritis of the knee, shoulder, elbow, hand and wrist. Internationally renowned guest speakers will give lectures and live demonstrations of the latest surgical techniques. Course participants will have ample time to practice the surgical techniques under expert supervision in the UMC Utrecht cadaver anatomy lab.

Interest in the congress has increased substantially over the years, both nationally and internationally. It is credited for its unique teaching setting, high educational standard, renowned faculty and excellent cadaver lab facilities in cooperation with UMC Utrecht. Delegates from 22 countries visited the 2018 edition of the courses.

The courses accreditation is requested at the Dutch Orthopaedic Association (NOV) and is recommended by internationally renowned orthopaedic and arthroscopy associations such as ISAKOS, ESSKA, SECEC and NVA. All courses are recognized as EPA Expert level courses for Dutch orthopeadic surgeons and Dutch orthopaedic residents.

For more information:

Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht 2019
Florence Hanselaar
t: +31 (0)30-2769174
e: info@shoulder-elbow-knee.nl
www.twitter.com/Arthroscopy2019
www.facebook.com/arthroscopyarthroplastyutrecht
www.linkedin.com/compagny/arthroscopy-&-arthroplasty-utrecht


Inschrijving voor 2019 geopend

30e Arthroscopy & Arthroplasty Cursus Utrecht

De internationale Arthroscopy & Arthroplasty Cursus Utrecht wordt in 2019 voor de 30e maal gehouden. Het congres wordt in nauwe samenwerking met de afdeling anatomie van het UMC Utrecht georganiseerd en vindt dit jaar plaats van maandag 1 t/m vrijdag 5 juli. Inschrijvingen zijn vanaf heden mogelijk via de website.

Centraal op de Arthroscopy & Arthroplasty Cursus Utrecht staat de ‘state of the art’ behandeling van sportgeneeskunde, trauma en artrose voor de knie, schouder, elleboog, hand en pols. Internationaal gerenommeerde gastdocenten behandelen in colleges en live demonstraties de laatste chirurgische technieken. Vervolgens kunnen de cursisten onder deskundige begeleiding de nieuwe technieken zelf toepassen in het anatomisch lab van het UMC Utrecht.

De belangstelling voor het congres is in de loop der jaren zowel nationaal als internationaal sterk toegenomen. Het unieke karakter van de cursussen, het internationale topniveau en de hoge kwaliteit van de preparaten – dankzij de samenwerking met het UMC Utrecht – trok afgelopen jaar deelnemers uit 22 landen.

De cursus wordt jaarlijks geaccrediteerd door de Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) en aanbevolen door internationaal erkende orthopedische verenigingen, zoals ISAKOS, ESSKA, SECEC en NVA. Daarnaast zijn alle cursussen erkend als ‘EPA expert level’ courses.

Voor meer informatie:

Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht 2019
Florence Hanselaar
t: 030-2769174
e: info@shoulder-elbow-knee.nl
www.twitter.com/Arthroscopy2019
www.facebook.com/arthroscopyarthroplastyutrecht
www.linkedin.com/compagny/arthroscopy-&-arthroplasty-utrecht