31th Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht, The Netherlands

(Dutch version below)

The 31th annual international Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht will be held from
July 4-8 2022. The congress is organized in close corporation with the Anatomy department of University Medical Center (UMC) Utrecht, The Netherlands. Registration is now open on the website.

The Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht focus on state-of-the-art treatments in sports medicine, trauma and osteoarthritis of the ankle, knee, shoulder, elbow, hand & wrist. Internationally renowned guest speakers will give lectures and demonstrations of the latest surgical techniques. Course participants will have ample time to practice the surgical techniques under expert supervision in the UMC Utrecht cadaver anatomy lab.

Interest in the congress has increased substantially over the years, both nationally and internationally. It is credited for its unique teaching setting, high educational standard, renowned faculty and excellent cadaver lab facilities in cooperation with UMC Utrecht. Delegates from 22 countries visited the 2019 edition of the courses.

The courses accreditation is requested at the Dutch Orthopaedic Association (NOV) and is recommended by internationally renowned orthopaedic and arthroscopy associations such as ISAKOS, ESSKA, SECEC and NVA. All courses are recognized as EPA Expert level courses for Dutch orthopeadic surgeons and Dutch orthopaedic residents.

For more information:

Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht 2022
Florence Hanselaar
t: +31 (0)30-2769174
e: info@shoulder-elbow-knee.nl
www.twitter.com/Arthroscopy2022
www.facebook.com/arthroscopyarthroplastyutrecht
www.linkedin.com/company/arthroscopy-&-arthroplasty-utrecht


Inschrijving voor 2022 geopend

31ste Arthroscopy & Arthroplasty Cursus Utrecht

De internationale Arthroscopy & Arthroplasty Cursus Utrecht wordt in 2022 voor de 31ste keer gehouden. Het congres wordt in nauwe samenwerking met de afdeling anatomie van het UMC Utrecht georganiseerd en vindt dit jaar plaats van maandag 4  t/m vrijdag 8 juli. Inschrijvingen zijn vanaf heden mogelijk via de website.

Centraal op de Arthroscopy & Arthroplasty Cursus Utrecht staat de ‘state of the art’ behandeling van sportgeneeskunde, trauma en artrose voor de enkel, knie, schouder,  elleboog, hand en pols. Internationaal gerenommeerde gastdocenten behandelen in colleges en demonstraties de laatste chirurgische technieken. Vervolgens kunnen de cursisten onder deskundige begeleiding de nieuwe technieken zelf toepassen in het anatomisch lab van het UMC Utrecht.

De belangstelling voor het congres is in de loop der jaren zowel nationaal als internationaal sterk toegenomen. Vanwege het unieke karakter van de cursussen, het internationale topniveau en de hoge kwaliteit van de preparaten – dankzij de samenwerking met het UMC Utrecht – trok het congres de afgelopen jaar deelnemers uit meer dan 20 landen.

De cursus wordt jaarlijks geaccrediteerd door de Nederlandse Orthopedische Vereniging (NOV) en aanbevolen door internationaal erkende orthopedische verenigingen, zoals ISAKOS, ESSKA, SECEC en NVA. Daarnaast zijn alle cursussen erkend als ‘EPA expert level’ courses.
Het organiserend comité wil de opleiding orthopedie ondersteunen en biedt korting op alle cursussen aan AIOS orthopedie in het laatste jaar van hun opleiding.

Voor meer informatie:

Arthroscopy & Arthroplasty Courses Utrecht 2022
Florence Hanselaar
t: 030-2769174
e: info@shoulder-elbow-knee.nl
www.twitter.com/Arthroscopy2022
www.facebook.com/arthroscopyarthroplastyutrecht
www.linkedin.com/company/arthroscopy-&-arthroplasty-utrecht